Lean spellen

De huidige tijd vraagt veel van jou en je team. En dat met beperkte capaciteit. Veranderingen zijn nodig, maar welke en hoe pak je het aan?

Het inzetten van een lean simulatie van Q4All

Helpt je ontdekken hoe je samen met je team procesverbetering aanpakt en verweeft in de organisatiestructuur.

Er is keuze uit twee spellen:

  • Het lean zorgspel “Wie is hier de patiënt?”, gericht op het verbeteren van de primaire processen.
  • “De facilitaire game”, gericht op de ondersteunende processen.

Tijdens de simulaties leren deelnemers hoe zij samen succesvol werkprocessen kunnen verbeteren in de keten. Deelnemers ervaren de verspillingen en ongemakken die in het werkproces zijn verwerkt en ontdekken stapsgewijs waar deze vandaan komen en hoe deze op te lossen. Tijdens het spelen wordt duidelijk dat de kennis en kunde van iedere speler in het spel (= de keten) van belang is om tot de juiste oplossingen te komen. Alleen gezamenlijk lukt het om het werkproces ‘slim en efficiënt’ te organiseren en werkend te krijgen.

Na het spelen van het spel is het eenvoudig om de verspillingen in het eigen proces te signaleren en de benodigde maatregelen te bepalen om deze te elimineren. De spellen zijn op verschillende manieren in te zetten. We bieden een workshop van een halve dag aan waarbij een spel onder begeleiding van een trainer van Q4All gespeeld wordt. We zetten het lean zorgspel tevens in tijdens de lean bootcamp. Dit is onze eendaagse training.

De spellen zijn tevens te koop. In dit geval bieden we een train de trainer workshop aan.