Lean bootcamp

Tegenvallende bedrijfsresultaten, klachten, storingen, budgetoverschrijding, negatieve klantbeoordelingen, irritaties. Deze problemen worden veroorzaakt doordat processen niet optimaal zijn ingericht. Bijvoorbeeld omdat verspillingen niet opgemerkt worden, omdat medewerkers zich niet verantwoordelijk voelen of omdat ze denken dat hun ideeën niet gehoord worden. Zonde, want de pijn wordt het best daar verholpen waar hij gevoeld wordt; op de werkvloer. De lean Bootcamp is daarom net zo interessant voor medewerkers als voor managers en teamleiders.

Lean bootcamp

Lean bootcamp inzetten

Tijdens de lean bootcamp leiden we de deelnemers door de essentiële principes van lean management. Daarbij ligt het accent vooral op leren-door-doen. We maken gebruik van gaming en praktische oefeningen. Hierdoor ervaren deelnemers op een actieve en aansprekende wijze de werkwijzen, voordelen en valkuilen van lean management. Eigen casuïstiek wordt ingebracht, waardoor direct resultaat wordt verkregen en deelnemers na de bootcamp de verkregen inzichten kunnen doorzetten.

De bootcamp is een beproefde training van een dag en wordt met succes ingezet bij zowel profitals non profitorganisaties die willen starten of doorstarten met lean management.

Na deze trainging :

  • Kennen de deelnemers de essenties van lean
  • Hebben deelnemers geoefend met praktische tools en eigen cases
  • Weten deelnemers hoe ze met lean denken en werken maximaal ondersteunend kunnen zijn aan klant, team, proces en resultaat