Trainingen & workshops

Onze trainingen & workshops

Gericht op het ontwikkelen van leiders en medewerkers op specifieke gebieden en rollen.

Ons aanbod bestaat uit de volgende trainingen & workshops:

  • Lean leider experience; dit is een online masterclass
  • Lean bootcamp; dit is een basistraining lean denken en werken
  • Workshop met lean simulatie; een kennismaking met lean denken en werken met een lean spel
  • Trainer lean simulaties; een training om als trainer aan de slag te gaan met de lean spellen.

Lean leider experience

De lean leider experience is een online masterclass voor leiders over de harde en de zachte kant van lean. Hoe verbind je lean denken en werken aan de boven- en de onderstroom? Na de masterclass weet je welke vervolgstappen jij kunt nemen om lean denken en werken in jouw team en organisatie verder vorm te geven en hierdoor betere resultaten te halen.

Lean bootcamp

Leer de grondbeginselen van lean, met je hele team

Tegenvallende bedrijfsresultaten, klachten, storingen, budgetoverschrijding, negatieve klantbeoordelingen, irritaties. Deze problemen worden veroorzaakt doordat processen niet optimaal zijn ingericht. Bijvoorbeeld omdat verspillingen niet opgemerkt worden, omdat medewerkers zich niet verantwoordelijk voelen of omdat ze denken dat hun ideeën niet gehoord worden. Zonde, want de pijn wordt het best daar verholpen waar hij gevoeld wordt; op de werkvloer. De lean Bootcamp is daarom net zo interessant voor medewerkers als voor managers en teamleiders.

Workshop met lean simulatie

We hebben verschillende spellen voor een workshop met lean simulatie:

  • Het lean zorgspel “Wie is hier de patient?”
  • Het facilitaire spel “Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Workshop “Er komt een patiënt bij de dokter…en dan?”

Tijdens deze workshop maak je kennis met lean. Door het spelen van het lean zorgspel ‘Wie is hier de patiënt?’ beleef je de mogelijkheden van verbetering van processen in de zorg. Je ervaart zelf de verspillingen in zowel het patiëntenproces als het administratieve proces. De hele keten doet mee, inclusief de zorgverzekeraar.

Workshop “Flow in service”

Tijdens deze workshop maak je kennis met lean. Door het spelen van het facilitaire spel “Hoe kunnen we u van dienst zijn?” beleef je de mogelijkheden van verbetering van de facilitaire processen. Je ervaart de verspillingen en ongemakken die in het werkproces zijn verwerkt en je ontdekt stapsgewijs waar deze vandaan komen en hoe deze op te lossen. Tijdens het spelen wordt duidelijk dat de kennis en kunde van iedere speler in het spel (= de keten) van belang is om tot de juiste oplossingen te komen. Alleen gezamenlijk lukt het om het werkproces ‘slim en efficiënt’ te organiseren en werkend te krijgen.

Trainer lean simulaties

Heb je lean coaches, specialisten in continu verbeteren of lean trainers in huis die de lean simulaties zelf willen begeleiden? Of ben jij een lean consultant en wil je graag een van de spellen inzetten?

Dan is het interessant om een lean spel aan te schaffen. We bieden een train-de-trainer workshop om je te trainen in het gebruik van het betreffende spel.

Q4ALL-Academy

E-Learnings

In de Q4All-academy vind je online trainingen op het gebied van continu verbeteren. Na aanmelding heb je direct toegang tot de online omgeving waar je in je eigen tempo de trainingen kan volgen.